Scaun Orbai Covasna Băi și izvoare minerale din Covasna

Băi și izvoare minerale din Covasna

Scaun Orbai Covasna Covasna, Jud. Covasna

Subteranul orașului este extrem de bogat în diverse tipuri de ape subterane bine întărite și de aceea este adesea denumit orașul a mii de ape vinicole. Pretutindeni sunt prezente erupții cu apă minerală carbonatată și dioxid de carbon. Pivnițele sunt pline de dioxid de carbon care ar putea pune viața în pericol, dar nativii, folosind oportunitățile naturii, le-au transformat în mofete private.

Una dintre științele naturale și obiectivele turistice din Covasna este Piața Iadului din piața principală a orașului, care nu este altceva decât o alunecare de gaz cu sulf-carbon. Era un spa, deși încă domina întreaga piață principală. Deschis în 1881 sub numele de „Hellbath Spa Institute”, Covasna a devenit unul dintre spa-urile bine-numite. O așezare balneară ulterioară a fost stabilită pe site-ul Mikes din Vejnafalvi, sub numele de Mikesfürdő.


Printre staţiunile balneare Europene, Covasna se numără printre staţiuni cu carecter unic datorită bogăţiei sale în resurse naturale (apele minerale naturale, mofetele și aerul puternic ionizat) care sunt utilizate de câţiva decenii în prevenirea şi tratarea bolilor sistemului cardiovascular.

Aici funcţionează unul dintre cele mai mari centre de boli cardiovasculare, la nivel naţional, în cadrul căruia zilnic se fac 450–500 de tratamente în mofetă.

Metoda de tratament Covasna, elaborată de dr. Benedek Géza, îmbină factorii naturali terapeutici cu exerciţiile fizice regulate, cu o alimentaţie săracă în sare şi grăsimi, facilitând astfel reducerea cantităţii de medicamente şi îmbunătăţirea calităţii vieţii bolnavilor.

La Covasna vă așteaptă o mare varietate de izvoare de ape minerale naturale cu compoziţie chimică şi proprietăţi fizice diferite, băi cu ape minerale încălzite şi băi uscate cu gaz (mofete), utilizate mai ales în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, afecţiunile aparatului locomotor, tulburări metabolice şi ale sistemului nervos. Hidroterapia şi electroterapia, terapia prin mişcare, precum şi terapia climatică sunt folosite ca terapii complementare.

În centrul oraşului se află Balta Dracului, o groapă adâncă cu noroi şi cu emanaţii carbogazoase- sulfuroase, care a devenit simbolul oraşului. Valea Zânelor şi împrejurimile sunt obiective turistice de o rară frumuseţe. Călătoria pe calea ferată îngustă care funcţionează în timpul verii, poate oferi o experienţă deosebită.

Hotelurile covăsnene, având centru de tratament propriu, oferă vizitatorilor diverse tratamente şi o gamă largă de servicii de wellness.

Există mai multe izvoare de apă minerală în orașul balnear. Una dintre curiozități este apa Fântânii Pancake din Vajnafalva, care conține atât de carbonat de sodiu încât femeile frământă și ridică clătita cu pietre.
Apele orașului au fost deja menționate în 1567, dar abia în 1773 au fost analizate pentru prima dată. În 1882, apa Izvorului Pescarului a primit o medalie de aur la o expoziție din Trieste. În prezent, apele minerale din Kovasna sunt utilizate numai pentru îmbăiere, nu și pentru îmbuteliere.

indicaţii
Apa potabila - o indicatie medicala - este servita de apa puturilor forate, combinata cu alte tratamente, pentru a promova vindecarea bolilor cardiovasculare.

Băi moderne Izvoare de apă minerală Mofete
Contact:
0267-340001

www.primariacovasna.ro