Scaun Orbai Covasna Covasna

Covasna

Scaun Orbai Covasna Covasna, Jud. Covasna

Construită la limita Munților Bodzafordulo și a Bazinului Trinității, așezarea se află la 565 de metri deasupra nivelului mării. Astăzi este al treilea cel mai mare oraș din județul Covasna după Sfântu Gheorghe și Kézdivásárhely. Populația sa era de 12.064 în 1992, din care 8.136 sunt maghiari.
Numele său, precum și dospitul de aluat a fost derivat din kvass-ul slav, care înseamnă acru.

Biserica Reformată din centrul orașului merită atenție. În prim plan, printre copacii protejați ai mileniului, se află un omagiu adus memoriei eroilor Mileniului și Războiului Maghiar de Independență. Poarta secuiască de intrare a fost construită la 150 de ani de la Războiul Maghiar de Independență.
În primărie există o mică poartă secuială sculptată, care a fost ridicată la 17 septembrie 1940, cu ocazia eliberării Transilvaniei de Nord.
Intrarea în parohia Reformată este, de asemenea, decorată cu o poartă secuială monumentală de tipul Trinitate.
Papila de lângă biserică este un sit memorial literar. O placă comemorativă pe perete indică faptul că aici s-a născut scriitorul și actorul Ignácz Rózsa (1909-1979).

Există o galerie permanentă în centrul orașului Covasna.
Statuia lui Sándor Kőrösi Csoma a fost ridicată în prim-planul centrului cultural. Grădina Deák se află în mijlocul Muzeului Memorial Kőrösi Csoma Sándor. Seria de evenimente Kőrösi Csoma Sándor Days are loc aici în aprilie în fiecare an.

Sate
Contact:
0267 340 001

www.primariacovasna.ro